ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Radiojurnal Radio România

Înapoi

Trei premii Gopo pentru proiectul „România sălbatică”

Publicat: miercuri, 4 Mai 2022 , ora 22.52

Realizatorii documentarului „România sălbatică”, brașovenii Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, au urcat aseară pe scena Teatrului Național București, la Gala premiilor Gopo.

Dintre cele 5 nominalizări, România Sălbatică, un film la care s-a lucrat peste 10 ani, a primit 3 premii Gopo: pentru cel mai bun montaj, cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun film documentar.

Ne-am bucurat foarte mult, pentru că a fost, pe de o parte, o confirmare că facem bine ce facem, dar, poate și mai important, am reușit să aducem natura din România pe o scenă atât de importantă a filmului românesc și cred că acesta a fost pentru noi cel mai fain sentiment, să vedem că ducem natura peste tot și pentru toți”, a precizat inițiatorul proiectului, Dan Dinu.

Munca de documentare în natură nu se oprește aici, mai spune Dan Dinu, deoarece în zilele următoare echipa „România sălbatică” începe filmările la un alt proiect, care se va întinde pe următorii 3 ani, în Delta Dunării:

„În momentul când am filmat «România Sălbatică» acolo ne-am dat seama că poveștile pe care le putem spune sunt mult mai ample, mult mai complexe și era cumva păcat să lăsăm Delta doar cu o mică bucată în filmul nostru mare, așa că am zis că trebuie să îi facem dreptate și să facem un film doar despre acest loc. Este una dintre cele mai importante zone naturale de la noi - aș zice eu - și poate chiar din Europa și chiar are foarte multe povești de spus. Este un ecosistem dinamic, special, cu o biodiversitate uimitoare la nivelul Europei, așa că merita să facem ceva acolo”, a adăugat Dan Dinu.

La Gala Premiilor Gopo din acest an au fost acordate 22 de trofee.

Marele premiu a fost acordat pentru pelicula „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", a lui Radu Jude, film considerat de mulți critici din străinătate drept unul dintre cele mai bune ale anului 2021 (mai multe, aici).

Sursa foto: Dan Dinu

Sursa video: Youtube / România Sălbatică

Camelia Vlad