ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trofeul Valea Cetății Râșnov Pro-X, în acest weekend

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 9.00
Cluburile sportive Auto Blic Brașov și DTM Brașov au făcut front comun pentru a organiza o etapă de viteză în coastă.

După ce sezonul principalelor competiții naționale de viteză în coastă a luat o turnură neașteptată, ca urmare a anulării etapelor de la Cheile Grădiștei și Sinaia, cele două cluburi, sprjinite de Comisia de Viteză în Coastă, au găsit soluția organizării simultane a etapei a șasea din Campionatul Național  și celei de-a patra din Trofeul Național de Masters.

Evenimentul va avea loc pe unul dintre cele mai consacrate trasee de viteză în coastă din țara noastră, Valea Cetății din Râșnov.

87 de sportivi sunt așteptați să ia startul, iar etapa din weekend poate aduce titlul la categoria a II-a în curtea francezului Jerome France, chiar în detrimentul brașoveanului Octavian Ciovică.  

“Dacă va câștiga și etapa râșnoveană, nu mai poate fi ajuns din urmă de cei doi competitori care de 2 ani de zile se bat pentru acest titlu – Emil Ghinea și brașoveanul Octavian Ciovică. Evoluțiile lui Jerome în ultima vreme au fost excepționale”, a spus Bela Stoica, organizator al evenimentului.

Trofeul Valea Cetății Râșnov Pro-X se va desfășura în perioada 22-24 septemebrie, pe aceeași configurație a traseului de 4 kilometri și înclinare medie de 5,75 procente.  

Sâmbătă - 23 septemebrie sunt prgramate cinci urcări, iar duminică, 24 septemebrie, de la ora 13.30 încep manșele de concurs, după două manșe de recunoșteri pe drumul național 1E ce leagă Râșnovul de Poiana Brașov.
Adrian Susanu