ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tulpina Delta a coronavirusului a ajuns și la Brașov. Deocamdată nu vorbim de transmitere comunitară, potrivit directorului DSP Brașov

Publicat: joi, 22 Iulie 2021 , ora 15.19

Directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, îndeamnă populația să fie în continuare precaută și să se vaccineze împotriva virusului Covid-19, deoarece crește amenințarea cu noua tulpină.


Varianta Delta, care face deja tot mai multe victime la nivel global, potrivit statisticilor medicale, a fost identificată în ultimele zile și la Brașov.


Am identificat câteva cazuri și noi, în special la persoane venite din Anglia, care însă nu prezentau simptome - au făcut testare pentru a ieși din carantină, în ziua a 8 - a și le-am identificat pozitive cu această tulpină”, a spus dr. Andrea Neculau.

Deocamdată nu se poate vorbi despre o transmitere comunitară, a adăugat reprezentantul DSP Brașov, având în vedere numărul foarte mic de cazuri noi.


Deocamdată nu putem vorbi de o transmitere comunitară - ați văzut că avem foarte puține cazuri, acestea sunt izolate, carantinate - dar, având în vedere contagiozitatea foarte mare a acestui virus, ne putem aștepta la orice, în perioada care urmează. Da, trebuie să fim precauți dar, în primul rând, avem vaccinarea la îndemână. De fapt, acesta este instrumentul pe care acum îl avem”, a adăugat dr. Andrea Neculau.


Astăzi nu a fost raportat nici un caz nou de infectare cu Covid-19 la Brașov, iar la nivel național au fost înregistate 78 de cazuri noi.


Rata vaccinării împotriva virusului Covid-19 a scăzut foarte mult în ultima perioadă, mai puțin de 500 de persoane pe zi la Brașov. Potrivit datelor centralizate de DSP, numărul persoanelor vaccinate la Brașov, de la începtul campaniei de imunizare în decembrie 2020 până în prezent, depășește 311.000, dintre care aproape 160.000 cu ambele doze sau cu vaccinul care se administrează în doză unică. Reacții adverse post-vaccinale au fost raportate la 158 de persoane, dintre care două severe.

Camelia Vlad