ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri sportive Înapoi

Turul României, pe un nou traseu, pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale țării

Publicat: miercuri, 5 Mai 2021 , ora 14.21
Ediția 2021 a Turului României se va desfășura în perioada 31 august - 5 septembrie pe un traseu nou, care evidențiază monumentele istorice ale României. 

Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale țării, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar și câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania. 

Caravana va avea două zile cu etape ce vor traversa județul Brașov. 

După plecarea din Timișoara și finalul etapei a doua de la Păltiniș, rundele trei și patru vor avea centrul de greutate în județul nostru. 

Etapa a treia se încheie Brașov cu treceri pe traseu prin Bran, Zărnești sau Poiana Mărului, iar etapa a patra pleacă de sub Tâmpa și merge prin Cheia spre București, acolo unde va avea și etapa de final. 

În ceea ce privește echipele participante, Federația Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, printre cele care și-au exprimat deja interesul Bardiani Faizane – Italia sau Delko Marseille din Franța, echipă din care face parte și zărneșteanu Eduard Grosu, campionul Turului României 2020.
Adrian Susanu