ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Înapoi

Un brașovean este nemulțumit de tratamentul primit de fiul său la Spitalul de Copii

Publicat: luni, 23 Ianuarie 2023 , ora 15.06

Un brașovean este nemulțumit de tratamentul primit de fiul său la Spitalul de Copii.

Bărbatul spune că a mers cu micuțul la spital deoarece acesta avea febră  40, a așteptat până când i-a venit rândul, însă termometrele din dotarea spitalului nu ar fi indicat valoarea corectă.

“Am ajuns la Spitalul de copii. Am fost preluat acolo, la recepție. Nu le funcționau termometrele. Copilul meu frigea. Lor, cu trei termometre le dădea 37. Pe foaia cu care am ajuns scria febră 37. Mă primește doamna medic în cabinet; îl ia pe băiat, îi face un control să-l asculte la spate, la plămâni; îi ia un pic de sânge din deget și mi-l dă înapoi și-mi spune să stau să aștept afară. Am mai așteptat încă jumătate de oră afară, după care iese cu o rețetă și îmi spune că nu are nimic copilul, că e doar viral. Mi-a spus că are doar ceva viral și să plec acasă (...) I-am spus: «doamnă, dar copilul meu frige. Cred că are febră 40». Răspunsul ei a fost: «dar ce, mă, tu ai termometru?». S-a enervat că i-am spus că frige copilul meu. A luat copilul înapoi. Și-a dat ochii peste cap. I-a luat temperatura, care trebuia să o facă de la bun început, că de asta am și venit la spital. Copilul meu avea febră mare. A văzut că are febră 40, i-a administrat un novocalmin. M-a întrebat dacă a mai luat vreodată. I-am spus că nu a luat niciodată medicamentul acesta. A spus că nu-i nicio problemă, pot să merg acasă”, a declarat tatăl copilului.

Bărbatul a plecat spre casă, dar, când a ajuns, a văzut că micuțul nu reacționa și avea gura încleștată. Pentru că locuiește în apropiere, tatăl a afirmat că s-a  deplasat la Spitalul Județean, unde copilul a primit tratament de urgență.

Față de cele întâmplate la Spitalul de Copii, purtătorul de cuvânt al unității medicale, doctorul Marcel Albean, ne-a declarat:

I s-a luat o temperatură. S-a măsurat temperatura. În prima fază, nu avea, după care, fetele au constatat, totuși, că e cu temperatură și i-au pus un supozitor cu novocalmin. Copilul, după ce se pune supozitorul, părinții trebuie să aștepte o jumătate de oră să se termometrizeze din nou. Între timp, fetele mi-au spus că părinții au luat copilul și au dispărut. Și în clipa aia, sigur că probabil a ajuns acasă, copilul nu era bine. A făcut, se pare, o convulsie febrilă. Efectul medicamentului durează. Durează câteva minute, jumătate de oră, uneori chiar mai mult, timp în care probabil că a făcut o convulsie, părinții s-au speriat și au intrat cu el la Județean”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii, doctor Marcel Albean.

La acest moment copilul este internat la Spitalul de Copii, împreună cu mama sa. Are o angină, care a evoluat bine și urmează să fie externat.

Sorin Țîrcă