ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Universitatea Transilvania din Brașov, din nou într-un top internațional

Publicat: miercuri, 10 Martie 2021 , ora 18.21

Universitatea Transilvania din Brașov a fost din nou inclusă în topul Times Higher Education, dar de această dată la secțiunea „Economii emergente”. Universitatea se află pe locul 501+ și se află pentru prima dată în clasament, la această categorie.

Topul ia în calcul 13 indicatori de performanță utilizați în „The World University Rankings” pentru a clasifica instituțiile în funcție de predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspectivă internațională. 

Universitatea Transilvania din Brașov a intrat pentru prima dată în topul general Times Higher Education, în septembrie 2020. Atunci a intrat în topul general, pe poziția 1001+, dar pe locul al 3-lea, alături de alte 10 universități românești, din cele 13 incluse în acest clasament internațional. Acum, la secțiunea „Economii emergente” ocupă locul 501+.

Topul „Times Higher Education – economii emergente” include doar instituții din țările clasificate de Grupul FTSE al Bursei de Valori din Londra drept „emergente avansate”, „emergente secundare” sau „frontiere”.

În top au fost incluse 606 universități, din 48 de țări din întreaga lume, a căror economie a fost clasificată drept „emergentă” avansată, secundară sau de frontiere.

Din România, în acest top au fost incluse 13 universități și doar 3 figurează în jumătatea superioară a clasamentului. Este vorba despre Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. Primele 5 locuri în acest clasament sunt revendicate de universități din China.

Adina Chirvasă