ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Vacanță intersemestrială pe regiuni? De la Brașov, e mai mult ba (AUDIO)

Publicat: joi, 10 Iunie 2021 , ora 16.33
Elevilor nu le surâde deloc ideea

Decalarea vacanțelor intersemestriale pe regiuni, cu începerea anului școlar în prima zi de luni din septembrie pentru elevii claselor primare, a VIII-a, a XII-a și ulterior pentru restul, pentru a susține turismul și creșterea confortului celor care merg în vacanță. Este un proiect de lege propus de un deputat și discutat în aceste zile, cu atât mai mult cu cât se apropie vacanța mare a elevilor.


Printre părinții din Brașov, părerile sunt împărțite:


Din punctul meu de vedere ar fi ok, ca sa nu mai fie atâta aglomerație să se relaxeze toată lumea”, ne-a spus mama unui elev. „Cumva trebuie să ne pliem și pe turism, și turismul e important, aduce bani la buge. Cumva, o situație de echilibru trebuie găsită”, a precizat alt părinte. „Nu știu, mie mi se pare că e ok așa cum e acum. Acuma, aglomerație poate să fie oricând. Dacă el are prieteni de vârsta lui care sunt la alte școli și el are vacanță și poate vrea să meargă cu ei, nu are cum. Prefer să le lase așa cum sunt”, spune o altă mamă.Elevii sunt mult mai fermi și nu le surâde deloc ideea (audio atașat).


Nici cei din industria turismului nu par să fie foarte încântați:


„Nu înțeleg argumentele, adică nu am văzut niște argumente solide, doar enumerate cazurile unor țări. Acelea sunt în alt context enumerate acolo. Sunt mai mult legate, din câte știu eu, de religie. Vedem că e vorba mai mult de acea vacanță de Paște”, a spus reprezentantul unei agenții de turism, Mihai Dănăilă. În alte țări există autonomie pe regiuni, și este adevărat ca acestea pot lua anumite decizii, lucru care nu există țara noastră, a subliniat Mihai Dănăilă.Pentru această propunere, Senatul va fi camera decizională.

Adina Chirvasă