ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Valoarea voucherelor de vacanță va crește la 1.600 de lei

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 11.00

Voucherele de vacanță vor fi acordate și anul viitor angajaților din sectorul bugetar, însă doar celor care au venituri salariale mai mici de 14.000 de lei brut.

Totodată, valoarea acestora va crește la 1.600 de lei, conform proiectului de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, ce a fost publicat marți de Ministerul Finanțelor.

În expunerea de motive ce însoțește proiectul de lege, este menționat faptul că toate cheltuielile privind voucherele de vacanță sau alte drepturi acordate conform reglementărilor legale sau contractelor colective de muncă nu pot depăși în perioada 1 ianuarie 2024 - 31 decembrie 2026, contravaloarea a 1.600 de lei pe an de persoană.

Totodată, conform proiectului, valoarea indemnizației de hrană/tichetelor de masă/normei de hrană nu poate depăși, anual, contravaloarea a două salarii minim brute pe țară/an de persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019.

Acestea vor fi impozitate cu 10% din venitul brut din care se deduce și contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată și reținută la sursă.

În proiect se propune de asemenea și limitarea cuantumului sporului de condiții periculoase sau vătămătoare pentru personalul din sectorul bugetar la maximum 1.500 lei.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ruxandra Stoica