ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vânătorii de munte brașoveni au adus acasă Cupa "Roza Cercetașilor"

Publicat: duminică, 17 Septembrie 2023 , ora 18.35

Zeci de militari români și americani au concurat în perioada 11-15 septembrie, la Buzău, în cadrul competiția militare de cercetare "Roza Cercetașilor", faza pe divizie - etapa de vară.

Aceștia s-au luptat pentru titlul de cel mai bun cercetaș și cupa transmisibilă a competiției în cadrul probei de patrulare și a duelului de foc.

Militarii proveniți din unitățile subordonate Diviziei 2 Infanterie "Getica", alături de cele trei loturi compuse din militari americani ai 1st United States Brigade Combat Team au fost testați în cadrul primei probe pe itinerariul Buzău- Mărăcineni- Vernești- Săsenii noi - Săsenii pe vale - Mierea - Haleș - Tisău. Această etapă a avut o durată de două zile.

"Proba de patrulă i-a testat pe concurenți la confecționarea amorsei, aruncarea grenadei, orientare topografică, trecerea printr-un teren contaminat, deplasarea în câmp minat și marcarea minelor, reacția la ambuscadă, acordarea primului ajutor și transportul răniților", au explicat reprezentanții Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" pe pagina de socializare a instituției.

În urma obținerii celui mai mare punctaj în clasamentul general, Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" s-a clasat pe primul loc și a adus cupa acasă. Pe locul doi s-a clasat lotul Regimentului 528 ISR "Vlad Țepeș", iar locul trei a fost obținut de către Batalionul 202 Apărare CBRN "General Gheorghe Teleman".

Loturile care au obținut locul întâi și doi s-au calificat în faza pe Statul Major al Apărării.


Bianca Bucă