ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vicepreședintele Parlamentului Ungariei, întâlnire cu primarul Brașovului

Publicat: vineri, 22 Ianuarie 2021 , ora 17.04
Vicepreședintele Parlamentului Ungariei, dr. Koloman Brenner, s-a aflat, azi, la Brașov, unde a avut o întâlnire cu primarul municipiului Brașov, Allen Coliban. Discuțiile purtate au vizat viitoare colaborări între municipiul Brașov și țara pe care oficialul o reprezintă.

''Ca și vicepreședinte al Parlamentului Ungariei, este în sarcina mea să vizitez zone în care există comunități maghiare mai mari. Am ales Brașovul și pentru faptul că aici se află o comunitate germane reprezentivă, iar eu sunt și președinte al comunității germane. Am ajuns la un acord asupra faptului că toate popoarele europene trebuie să se înțeleagă mai bine pe calea aceasta europeană și doar atunci putem atinge bunăstarea și libertatea în cadrul Uniunii Europene. În primul rând, prin păstrarea tradițiilor și comunităților noastre locale. Pe de altă parte avem răspunsuri importante pentru provocările secolului 21 în Uniunea Europeană,, a declarat Vicepreședintele Parlamentului Ungariei, dr. Koloman Brenner.

Discuțiile au fost axate pe deschiderea unor căi de colaborare în segmentele cultural, economic și sportiv, luând în calcul dimensiunea multiculturală a Brașovului, dar s-a mai discutat și despre provocările din perioada pandemiei. Cum, însă, încă suntem în pandemie, colaborări concrete vor fi după încheierea acestei etape.

Dr. Koloman Brenner este doctor în lingvistică, profesor universitar și politician maghiar, de origine germană. Din anul 2020 ocupă funcția de vicepreședinte al Parlamentului Ungariei.
Adina Chirvasă