ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Vizită neanunțată a ministrului Sănătății, la Brașov

Publicat: sâmbătă, 25 Aprilie 2020 , ora 13.38

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat, în această dimineață, Spitalul Județean Brașov. A verificat în primul rând Unitatea de Primiri Urgențe, după care s-a îndreptat către spitalul din Sf. Gheorghe, unitate medicală de suport pentru pacienții cu COVID-19.


Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat, pentru Radio România Brașov FM, că vizita a fost neanunțată:


“A venit într-o vizită neanunțată deoarece a vrut să vadă cum se desfășoară actul medical. A mers direct în Unitatea de Primiri Urgențe, a întrebat dacă au echipamente, a verificat dacă se respectă protocoalele interne, tot ce înseamnă personalul medical, a spus Adrian Veștea.


Ministrul Sănătății a trecut și pe la unitatea de urgențe care se construiește cu bani de la Banca Mondială, dar a primit informații și despre unitatea modulară pentru ATI care va fi amplasată în curtea Spitalului Județean.


Din afirmațiile președintelui Consiliului Județean Brașov, ministrul Nelu Tătaru a promis sprijin pentru dotarea acestui proiect realizat cu ajutorul a 2 ONG-uri, cu fonduri de la bugetul județului.


Brașovul este al 8-lea județ ca număr de cazuri de infectați cu covid 19, cu 386 de cazuri, dintre care 46 de cadre medicale, și 14 decese, statistica fiind cunoscută și de oficialul din Sănătate.


“Merg în toate județele. Este o vizită de evaluare la fața locului în care vreau să verific starea lucrurilor, dacă personalul are echipament de protecție, adresabilitatea din Unitățile de Primiri Urgențe, atitudinea la tot ce înseammnă pacient. Este al optulea județ, ca număr de cazuri, 386. Sunt și 14 decese, 46 de cadre medicale infectate. Este o evaluare care arată, la fața locului și evoluția pandemiei”, a spus Nelu Tătaru.Nelu Tătaru a stat de vorbă și cu șefii administrațiilor din județ, Adrian Veștea și primarul George Scripcaru, despre investițiile în sănătatea brașoveană, inclusiv despre Spitalul Regional care se dorește a fi construit la Brașov. Astfel, a promis că tema va fi abordată și cu ocazia unei vizite ulterioare.

Camelia Vlad