ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Volei masculin: România - Croația, în optimile Campionatului European

Publicat: miercuri, 6 Septembrie 2023 , ora 9.39

După succesul istoric contra campioanei olimpice Franța, echipa națională de volei masculin a României va întâlni reprezentativa Croației, sâmbătă, la Varna, în faza optimilor de finală ale Campionatului European.

Tricolorii au încheiat grupa D pe locul 3, iar conform regulamentului, se vor duela în optimile de finală cu ocupanta locului 2 din grupa B, deci Croația. Românii pregătiți de brașoveanul Sergiu Stancu  vor să repete meciul de excepție contra Franței și în faza optimilor de finală.

„Venim după o calificare pe care ne-am dorit-o foarte mult. Cu siguranță ne vom dori să facem din nou un joc bun. Ne vom pregăti și cu siguranță vom face tot ce ține de noi pentru a ne califica mai departe.“,a declarat Sergiu Stancu. 

Croația a încheiat pe locul secund în grupa B, cu 8 puncte, serie câstigată autoritar de Slovenia, iar România a terminat pe locul 3 în grupa D cu 9 puncte  după următoarele rezultate: 0-3 cu Portugalia, 2-3 cu Israel, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia și 3-1 cu campioana olimpică Franța. Din grupă s-au mai calificat în optimi Franța, Portugalia și Turcia.
Adrian Susanu