ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cetatea Râșnov va fi reabilitată

Publicat: joi, 28 Februarie 2019 , ora 15.19
Încep lucrările de reabilitare a Cetății Râșnov. Reparațiile se vor derula pe etape, astfel încât cetatea să fie închisă efectiv doar pe porțiunile de șantier, iar restul zonelor să rămână deschise turiștilor. 

Valoarea totală a contractului pentru renovarea Cetății este de 13,34 milioane de lei, investiția urmând să fie derulată cu fonduri europene. 

În prima etapă a lucrărilor vor fi dezafectate toate amenajările neautorizate efectuate în perioada 2000-2006. Se va desființa placa de beton din zona capelei, precum și toate celelalte „modernizări” efectuate cu plăci ceramice (faianță și gresie), ciment sau alte materiale care nu au legătură cu specificul acestui monument. 

În cea de-a doua etapă vor fi reconstruite total sau parțial Turnul Gotic și Turnul adosat, turnul prăbușit și șarpanta Turnului Triunghiular. De asemenea, vor fi reconstruite două căsuțe din grupul aflat în zona Turnului Armelor, iar zidurile de apărare vor fi refăcute cu ajutorul materialelor tradiționale.

Proiectul mai prevede refacerea porții de acces din zona Turnului Armelor, dar și restaurarea sistemului de apărare de tip „gură de lup” care exista în această zonă. În programul de lucrări sunt incluse și elementele de tâmplărie, dar și decorațiunile. După ce aceste lucrări vor fi terminate se va trece la faza de modernizare, ce presupune realizarea instalațiilor electrice, a rețelelor de alimentare cu apă și canalizarea, dar și instalarea unor sisteme de încălzire.