ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premieră națională la un spital privat din Brașov

Publicat: vineri, 22 Martie 2019 , ora 15.37

O chimioterapie pulverizată direct pe tumoră. Este o procedură care a fost făcută, în premieră națională, joi, la un spital privat din Brașov și, de regulă, este indicat în tratamentul cancerului abdominal extins.

PIPAC sau chimioterapia aerosolizată intraperitoneală a fost aplicată unei paciente în vârstă de 62 de ani, care a fost operată, în urmă cu patru ani, de un cancer, dar, în urmă cu doi ani, a dezvoltat o altă formă, cu metastaze.

Procedura este minim invazivă, durează aproximativ 30 de minute, cu pacienta în anestezie totală, timp în care toată echipa se află într-o altă sală. Asta pentru că totul se face prin aparate. 

Este nevoie de minim 3 ședințe de acest gen. Procedura este minim invazivă, astfel că recuperarea este rapidă. O astfel de procedură se combină cu chimioterapia intravenoasă, iar în timp, pacienta se va putea califica pentru o operație.

Adina Chirvasă