ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii cu idei pentru dezvoltarea orașului și le-ar putea vedea realizate din 2020

Publicat: joi, 28 Martie 2019 , ora 11.26

Brașovenii care au idei pentru dezvoltarea orașului le vor putea propune Primăriei municipiului Brașov, care le va centraliza, le va tria și le va propune, mai departe, locuitorilor municipiului Brașov, să le voteze.

Proiectele care adună cele mai multe voturi vor fi incluse în lista de investiții, pentru anul 2020, a municipalității. Asta pentru că Primăria va finanța aceste proiecte, cetățeanul care vine cu propunerea nu va primi bani, el doar se va implica în dezvoltarea orașului.

Practic, este vorba despre conceptul de bugetare participativă, pe care municipalitatea vrea să-l implementeze din anul 2020. În acest an, însă, specialiștii din cadrul Primăriei municipiului Brașov trebuie să stabilească anumite reguli de funcționare a programului, precum crearea unui regulament și dezvoltarea unei platforme electronice, pe care urmează să fie încărcate propunerile de proiecte ale cetățenilor.

De asemenea, trebuie stabilite domeniile în care brașovenii pot propune proiecte, precum și valoarea maximă a finanțării pe care o poate primi un proiect, criterii de evaluare, suma alocată de la bugetul local pentru acest program.

Potrivit reprezentanților municipalității brașovene, promovarea programului va fi făcută în vară, dar în august sau septembrie 2019 ar putea fi lansat apelul de proiecte. Își pot propune ideile doar cetățenii cu domiciliul stabil în municipiul Brașov. Sunt excluse din acest program firmele, ONG-urile sau asociațiile de proprietari.

Brașoveanul își poate încărca proiectul pe site-ul Primăriei, la secțiunea dedicată acestui program, iar solicitanții vor trebui să aibă un cont de utilizator. Proiectul trebuie să descrie investiția, beneficiile, ce lucrări sunt necesare, dar să dea și un cost estimativ. 

Într-o etapă următoare, propunerile cetățenilor vor fi analizate de specialiștii Primăriei. Ulterior, va fi pregătită o listă de proiecte, care vor fi votate de cetățeni, pe platforma electronică.

Proiectele care au cele mai multe voturi vor fi prinse în lista de investiții ale municipalității, pentru anul 2020. 

Adina Chirvasă