ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Angajații din penitenciare amenință că vor relua protestele

Publicat: vineri, 29 Martie 2019 , ora 14.40

Angajații din penitenciare amenință că, de luni, vor relua pe termen nelimitat protestele dacă nu vor ajunge la niciun consens cu Guvernul în ceea ce privește alocarea mai multor bani de la bugetul de stat pe acest an.

Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor susțin că, în contextul înghețării salariilor prin Ordonanța de Urgență 114, doar 83% din fondul de salarii este asigurat, conform bugetului de stat aprobat, iar penitenciarele nu pot asigura nici măcar plata orelor suplimentare. 

Sistemul penitenciar se confruntă cu un deficit sever de resurse umane, fapt ce a condus la înregistrarea unui număr de peste un milion de ore suplimentare încă nerecuperate și neplătite, mai spun reprezentanții Federației Naționale a Penitenciarelor. În acest sens, au trimis o solicitare Guvernului României.

Din cele 45 de închisori, câte sunt în toată țara, 32 sunt afiliate Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Penitenciarul Codlea nu face parte dintre acestea. 

Saviana Russu