ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concediu de paternitate prelungit la 10 zile

Publicat: vineri, 5 Aprilie 2019 , ora 16.20

Tații din România vor putea să stea în concediu, după nașterea copiilor, 10 zile în loc de 5 cum se întâmplă acum. Parlamentul European a adoptat reguli noi pentru concediile pe care le pot lua părinții, dar și condiții mai flexibile de muncă, pe perioada de creștere a copiilor.

O primă decizie îi vizează pe tații care, la nașterea copilului, vor putea să-și ia un concediu de cel puțin 10 zile lucrătoare, care să fie plătit cel puțin ca un concediu medical.

O altă decizie vizează și mamele, și tatii. Concediul parental va fi de minimum 2 luni și plătit.

La noi deja legislația este mai generoasă din acest punct de vedere, pentru că ambii părinți pot să-și ia un concediu, pe rând, până când copilul împlinește vârsta de doi ani.

De asemenea, eurodeputații au decis și ca părinții care lucrează dar și îngrijitorii, să poată cere de la angajatori, acolo unde este posibil, să lucreze de la distanță sau după un program de lucru flexibil.

România va avea la dispoziție trei ani pentru a le transpune în legislația națională.

Saviana Russu