ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Canionul Șapte Scări poate fi vizitat în weekend-uri

Publicat: miercuri, 10 Aprilie 2019 , ora 13.56

Veste bună pentru amatorii drumețiilor montane. Canionul Șapte Scări poate fi vizitat în weekend-uri.

Până acum, accesul turiștilor în zonă a fost interzis din cauza vremii nefavorabile care nu a permis curățarea canionului de pietre, bolovani și arbori uscați ce prezentau risc de cădere.

Săptămâna trecută, reprezentanții Regiei Pădurilor Săcele, alături de alpiniști utilitari au început igienizarea zonei, iar weekendul trecut peste 600 de turiști au vizitat, deja, canionul.

De îndată ce vremea o va permite și vor fi obținute toate avizele necesare, turiștii vor putea vizita Canionul Șapte Scări și în timpul săptămânii.

Reprezentanții Regiei Pădurilor Săcele au obținut și autorizațiile ISCIR pentru funcționarea celor 37 de tronsoane de tiroliene.

Canionul este un defileu săpat în calcar, în munții Piatra Mare. Denumirea „Șapte Scări” provine de la cele șapte cascade care s-au format ca urmare a rupturilor de pantă. De la canionul Șapte Scări, traseul poate continua spre cabana Piatra Mare.

Monica Neacșu