ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție de carte cu bucate, la Biblioteca Județeană

Publicat: marți, 16 Aprilie 2019 , ora 11.29
Daniel Nazare, director Biblioteca Județeană „George Barițiu”

Un meniu boieresc sau un meniu milităresc. O masă copioasă sau una mai ușoară. Rețete din alte vremuri le veți găsi înscrise-n cărți, expuse la Biblioteca Județeană „George Barițiu”, în sediul central.

Expoziția cuprinde publicații despre arta culinară din România, începând cu cărți de bucate și știința gastronomiei, continuând cu povești din bucătărie sau experiența intelectualilor la cratiță.

Volumele sunt însoțite de cărți poștale ilustrate cu restaurantele și terasele vechiului Brașov, documente vechi, meniuri din primul și al doilea război mondial, precum și câteva obiecte din vesela veche și nouă folosită de brașoveni. 

Ideea expoziției a apărut după ce bibliotecarii au fost solicitați despre o rețetă mai veche. Căutând în fondul de carte existent, au scos la iveală mai multe rețetare și volume, din gastronomia internațională.

Expoziția se axează, însă, pe meniurile din Brașov, din perioada secolelor 18-20.

Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii naționale a bibliotecilor, desfășurată în perioada 15-19 aprilie, sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Această expoziție este mai degrabă un antrenament, dat fiind că Sibiul va fi, în luna mai, capitala gastronomică regională. 

Expoziția poate fi vizitată până în 1 iunie.

Adina Chirvasă