ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înscrierile la grădiniță încep din 21 mai, iar reînscrierile, din 6 mai

Publicat: vineri, 19 Aprilie 2019 , ora 11.36

Ministerul Educației a făcut public calendarul pentru înscrierea sau reînscrierea copiilor de vârstă preșcolară la grădiniță, pentru anul școlar 2019-2020.

Astfel, copiii cu vârstă între 3 și 6 ani care nu au mai fost până acum la grădiniță, vor putea fi înscriși de părinții lor începând din 21 mai.

Copiii care au fost până acum la grădiniță, în grupele mai mici și au până în 6 ani, vor putea fi reînscriși de părinții lor începând din 6 mai.

Conform metodologiei aprobate de Ministerul Educației, în situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Orarul reînscrierilor sau înscrierilor, numărul de locuri disponibile, criteriile de departajare generale sau specificie vor fi afișate, la loc vizibil, inclusiv pe paginile de internet, dacă acestea există, sau pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

De asemenea, grădinițele particulare au și obligația afișării la loc vizibil a informațiilor privind statutul acestora: autorizate să funcționeze provizoriu sau acreditate de Agenția pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar.

Adina Chirvasă