ACUM:
17.00
Auto Radio
Urmează:
18.00
Auto Radio (continuare)
Apoi:
19.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în controale la biserici, înainte de Paște

Publicat: marți, 23 Aprilie 2019 , ora 11.34

Să respecte normele în vigoare, să nu permită accesul mai multor credincioși decât încap într-o biserică, iar ușile să fie în permanență deschise. Dacă sunt, totuși, prea mulți credincioși, să organizeze slujba în aer liber. În mod obligatoriu, toate bisericile trebuie să aibă stingătoare.

Sunt doar câteva sfaturi pe care le dau echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”, al județului Brasov, în această perioadă, când au loc controale la lăcașurile de cult.

Toate acestea fac parte dintr-o serie de acțiuni ce se derulează, în perioada premergătorare, dar și în timpul sărbătorilor pascale, de către specialiști de la ISU.

Pe lângă depistarea și înlăturarea neregulilor specifice, specialiștii au asigurat pregătirea și instruirea preoților și personalului mănăstirilor, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și, la rândul lor, să le transmită credincioșilor. 

De asemenea, inspectorii de prevenire vor fi prezenți la slujbele organizate în Săptămâna Patimilor și în Noaptea de Înviere la diferite lăcașuri de cult pentru acțiuni de supraveghere a respectării măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor și de asigurare a intervenției operative în cazul producerii unor eventuale situații de urgență, la unitățile de cult și ansamblurile mănăstirești cu afluență mare de credincioși.

Adina Chirvasă