ACUM:
21.00
iSport
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bugetul județului Brașov, aprobat

Publicat: miercuri, 24 Aprilie 2019 , ora 13.55

Aleșii județeni au votat, marți, în ședința de plen, bugetul general al județului Brașov, care include bugetul local, bugetul instituțiilor aflate în subordinea administrației județene și creditele și care însumează peste 1,184 miliarde lei venituri.

Cheltuielile sunt estimate la 1,316 miliarde lei, iar deficitul va fi acoperit din excedentul pe anul trecut.

În acest an, cheltuielile administrației județene se ridică la peste 584 milioane lei, în timp ce veniturile sunt estimate la peste 472 milioane lei.

Pentru că, de la bugetul de stat, Brașovul a primit mai puțini bani, după cum au precizat șefii Executivului județean, în acest an, județul se va descurca cu economiile din anii trecuți, dar mai ales cu fondurile europene. 

Aproape o treime din sumele alocate de la bugetul central va fi direcționată către asistența socială, respectiv centre de plasament, DGASPC. De asemenea, la capitolul dezvoltare, pentru Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav este alocată, în acest an, suma de aproximativ 185 de milioane lei, din mai multe surse bugetare, iar pentru Sănătate, peste 50 de milioane lei. 

În continuare, administrația județeană urmează să deruleze procedurile de achiziții pentru investițiile propuse în acest an.

Adina Chirvasă