ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Asociații și fundații se pot înscrie în competiția proiectelor culturale co-finanțate de municipalitatea brașoveană

Publicat: miercuri, 24 Aprilie 2019 , ora 14.19

Până în 24 mai, ONG-uri, asociațiile sau fundațiile din Brașov își pot înscrie dosarele pentru a primi bani nerambursabili pentru proiecte culturale independente.

Primăria Brașov a trimis, deja, spre publicare, către Monitorul Oficial, anunțul de lansare, iar de miercuri, 24 aprilie, deschide sesiunea de depunere a cererilor pentru finanțarea nerambursabilă.

Propunerile trebuie depuse la Centrul de Informare pentru Cetățeni, din cadrul Primăriei municipiului Brașov. Evaluarea solicitărilor se va face în perioada 27 mai – 27 iunie.

În acest an, pentru cofinanțarea proiectelor culturale independente, sunt alocați două milioane de lei.

Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Brașov, Ghidul de finanțare pentru proiectele culturale din acest an merge pe aceleași coordonate ca anul trecut, dar au fost eliminate cele care prevedeau acordarea punctajelor în plus acțiunilor dedicate Centenarului, valabile în anul 2018.

Pentru că bugetul național și cel local au fost aprobate cu întârziere, Municipalitatea a luat decizia ca, prin Ghidul de finanțare, să fie susținute proiecte culturale care au loc în Brașov până la sfârșitul anului, respectiv până la 31 decembrie 2019.

În anul 2018, au fost depuse 42 de solicitări pentru finanțare în cadrul Ghidului pentru proiecte culturale, fiind declarate eligibile 19 dintre acestea. Valoarea finanțării nerambursabile acordate a fost de 1,478 milioane lei.

Ghidul pentru întocmirea cererilor de finanțare va fi disponibil pe portalul Primăriei: brasovcity.ro.

Adina Chirvasă