ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Școlii gimnaziale nr. 4

Publicat: miercuri, 24 Aprilie 2019 , ora 14.26

Lucrările de reabilitare energetică a Școlii gimnaziale nr 4, din Răcădău, au fost finalizate. În această săptămână va fi semnat și  procesul verbal de recepție a lucrărilor.

Investiția a fost realizată în cadrul proiectului „Renovarea clădirilor municipale și a școlilor, utilizând tehnologii de construcție inteligente în municipiul Brașov”, în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano – Român.

Contractul a  avut o valoare de peste 2,5 milioane lei, fără TVA, iar lucrările au început în februarie 2018. 

Lucrările de bază ale acestui proiect au constat în reabilitarea energetică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei ferestrelor și ușilor și izolarea fațadei cu polistiren și vată bazaltică. În plus, au fost executate și lucrări exterioare de amenajare zone verzi, alei, asfaltare în curtea școlii.

În clădirea reabilitată vor intra elevii abia din septembrie 2019, pentru că acum, conducerea școlii trebuie să achiziționeze mobilierul necesar.

Pe același program de Cooperare Elvețiano – Român sunt derulate și lucrările de reabilitare energetică de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, unde, însă, sunt înregistrate întârzieri serioase în derularea contractului. Termenul avansat de constructor pentru încheierea lucrărilor este 25 mai.

Adina Chirvasă