ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Soluții pentru firmele desființate

Publicat: joi, 25 Aprilie 2019 , ora 14.22
Reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Alina Groșanu

Camera de Comerț și Industrie Brașov le oferă soluții pentru continuarea activității PFA-urilor și întreprinderilor individuale desființate în luna martie.

Ca urmare a unei legi din 2016 care limita numărul de activități al acestora, toate aceste tipuri de persoane juridice s-au desființat automat. Multe dintre ele, însă, aveau contracte în derulare sau sume importante de bani de primit în cont. 

Unii dintre cei care s-au văzut fără personalitate juridică și-au înființat deja alte entități.

Legea 182/2016 le-a dat termen de grație acestor persoane până în ianuarie 2019 să-și reducă numărul de activități, după care, în 18 martie 2019, toate cele care nu s-au conformat, au fost desființate din oficiu.

Cel mai important pentru acestea era să-și poată recupera denumirea și codul unic de identificare, pentru a fi recunoscute de alte persoane juridice cu care aveau relații comerciale.

Sorin Țîrcă