ACUM:
19.00
Buletin de știri
Urmează:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Apoi:
20.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep evaluările naționale la finalul clasei a II-a

Publicat: vineri, 3 Mai 2019 , ora 15.31

De marți, 7 mai, începe evaluarea națională la finalul clasei a II-a.

Prima probă este cea scrisă, la limba română și la limba maternă, în cazul copiilor care învață în clasele cu predare în limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute în data de 8 mai.

Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

După cei de clasa a II-a, urmează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a. Aici, în 14 mai este programată proba la limba română, în 15 mai, la matematică, iar în 16 mai, la limba maternă.

Tot în luna mai vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului și elevii claselor a VI-a.

Prima probă, de limbă și comunicare, este în 22 mai, iar a doua, matematică și științele naturii – în 23 mai. Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii își desfășoară activitatea în mod obișnuit.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Adina Chirvasă