ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Asistență gratuită pentru eficientizarea energetică a grădinițelor și altor clădiri publice

Publicat: joi, 9 Mai 2019 , ora 16.21

Municipalitatea brașoveană va beneficia de audite energetice și studii de fezabilitate gratuite, din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru eficientizarea energetică a clădirilor municipale și iluminat public. Asta fără a încheia un contract de împrumut.

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, și reprezentanți ai Băncii au avut, miercuri, o întâlnire și au discutat despre posibilitatea încheierii unui nou parteneriat de asistență în domeniul eficientizării energetice.

Clădirile vizate, în acest parteneriat, sunt grădinițele, mari consumatoare de energie și zonele pentru care municipalitatea dorește modernizarea corpurilor de iluminat public clasice cu corpuri LED și unde nu sunt întocmite studiile de fezabilitate.

În faza următoare, municipalitatea trebuie să trimită o scrisoare de intenție către BERD pentru a accesa acest tip de asistență.

Potrivit reprezentanților municipalități brașovene, cei de la Banca Europeană au prezentat și posibilitatea contractării unui împrumut pentru realizarea acestor investiții.

Între altele, reprezentanții BERD și cei ai municipalității au discutat și despre studiul de prefezabilitate pentru construcția Spitalului Regional Brașov, care face parte din celălalt contract de consultanță încheiat între Brașov și BERD și care este aproape finalizat.

De asemenea, au mai discutat și despre posibilitatea contractării unui împrumut în condiții foarte avantajoase, pentru realizarea unor obiective de infrastructură municipală din Brașov, între care Spitalul Regional și Sala Polivalentă.

Adina Chirvasă