ACUM:
17.00
Auto Radio
Urmează:
18.00
Auto Radio (continuare)
Apoi:
19.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă se mai pot depune dosarele pentru gradațiile de merit

Publicat: marți, 21 Mai 2019 , ora 15.42
Prof. Michaela Olga Judele, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Brașov

Dascălii cu vechime de cel puțin cinci ani în învățământ, performanțe în pregătirea elevilor sau inovarea didactică sau care au programe ce previn abandonul școlar își pot depune, în această săptămână, dosarele pentru a obține gradația de merit.

Practic, asta înseamnă un bonus de 25% la salariu, de la începutul anului școlar următor. Gradația de merit se acordă timp de 5 ani. 

Conform calendarului aprobat, lista cu punctajele acordate va fi afișată în 5 iulie, iar validarea rezultatelor concursului pentru gradația de merit va avea loc în perioada 22-24 iulie. Asta după ce vor fi fost corectate eventualele contestații.

Gradația de merit se acordă, prin concurs, pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar. La nivelul județului Brașov sunt 6060 de cadre didactice, în total.

Adina Chirvasă