ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O mare actriță a teatrului românesc a primit Crucea Șaguniană, la Moieciu

Publicat: miercuri, 22 Mai 2019 , ora 17.37
Actrița Leni Pințea Homeag și Înalt Preasfințitul Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului

Momente înălțătoare a trăit o mare actriță a scenei teatrului românesc, în cursul zilei de marți, 21 mai.

Leni Pințea Homeag sau Phedra a României a jucat, timp de aproape jumătatea de secol, pe scena Teatrului Național de la Craiova, însă, în momentul retragerii din lumina reflectoarelor, marea actriță, care a fost prezentă de-a lungul carierei pe toate meridianele lumii, a decis să revină acasă, la Moieciu.

În această Elveție a Europei de Est a decis ca, lângă prooria sa casă, să ctitorească o mănăstire de maici, Mănăstirea Sfinții Împărați Constantin și Elena.

După 13 ani de la acest moment, marea actriță a primit, chiar de hramul bisericii, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Ardealului, Crucea Șaguniană, ocazie cu care Leni Pințea Homeag s-a arătat extreme de emoționată.

Această distincție este înmânată de Înalt Preasfințitul Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului, prezent la eveniment, alături de enoriașii din zonă.

Întreaga poveste a Phedrei României, marea actriță Leni Pințea Homeag, o veți putea asculta, în curând la Radio România Brașov FM, dar și în toată rețeaua de studiouri teritoriale ale Societății Române de Radiodifuziune, în cadrul programului România de nota 10, iar imaginile video vor putea fi vizionate pe romaniadenota10.ro.

Bianca Bucă