ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două oferte pentru achiziția autobuzelor electrice

Publicat: marți, 28 Mai 2019 , ora 11.33

Doar două oferte au fost depuse pentru achiziția a 32 de autobuze, cumpărate cu bani de la Administrația Fondului de Mediu.

Pentru cele 20 de autobuze hibrid electrice nu a fost depusă nici o ofertă. Valoarea totală achiziției celor 52 de autobuze ecologice și a stațiilor de încărcare aferente este de aproximativ 125 milioane lei, fără TVA. Proiectul se derulează cu o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului de Mediu, în valoare de aproape 110 milioane lei, restul de circa 28 milioane lei fiind, contribuția Municipalității.

Pe lângă această achiziție, Municipalitatea a mai depus un proiect pentru obținerea unei finanțări nerambursabile de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional, aflat în faza de evaluare, pentru achiziția a 25 de troleibuze articulate și 10 autobuze hibrid. La aceastea se adaugă și proiectele cu finanțare nerambursabilă de la UE, derulate în parteneriat cu MDRAP, pentru achiziția a 26 de troleibuze articulate, a 12 autobuze electrice de 18 m, și a 8 autobuze electrice de 12 m.

Adina Chirvasă