ACUM:
21.00
80's till 90's
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Descoperiri interesante în centrul Brașovului

Publicat: joi, 30 Mai 2019 , ora 6.29

La 330 de ani de la "Marele incendiu" care a afectat puternic Brașovul de altădată, mai sunt încă descoperite părți intacte din casele de altădată, aflate în jurul Bisericii Negre. Este vorba desre două tavane din lemn, după cum ne-a spus Thomas Ziegler, reprezentant Biserica Neagră.

Unul dintre tavane a fost descoperit în timpul lucrărilor de restaurare a clădirii din fața Bisericii Negre, unde urmează să fie deschis, în cel mai optimist scenariu, în toamnă, un magazin de suveniruri ș casieria Bisericii Negre. Un alt tavan a fost descoperit într-o altă clădire la care au început lucrările de restaurare. Ambele tavane au fost datate în secolul al XVI-lea. "Marele incendiu" a făcut prăpăd în după masa zilei de 21 aprilie 1689. A afectat aproape toate clădirile din oraș, inclusiv turnurile de apărare din exteriorul cetății, iar afectată a fost și Biserica "Sfânta Maria", din care au mai rămas doar zidurile, atunci. Și ele înnegrite de fum. De atunci, Biserica a căpătat numele de Biserica Neagră, așa cum este cunoscută astăzi.

Despre "Marele incendiu", dar și fotografii ale celor două tavane, brașovenii și turiștii vor putea afla într-o expoziție ce urmează a fi deschisă, în incinta Bisericii Negre, după 15 iunie.
Adina Chirvasă