ACUM:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secție de sterilizare performantă la Spitalul de Copii din Brașov

Publicat: sâmbătă, 1 Iunie 2019 , ora 7.23

Spitalul Clinic de Copii Brașov are, în prezent, cea mai modernă secție de sterilizare din județ și una dintre cele mai bune din țară. Secția a fost inaugurată vineri, în prezența reprezentanților unității medicale, dar și a celor de la Clubul Rotary, care s-au implicat în acest proiect, precum și a reprezentanților autorităților publice.

Noua stație de sterilizare a însemnat o investiție de peste 200 de mii de dolari, iar majoritatea fondurilor au fost acorperite de Clubul Rotary, care începând din 2017, a organizat mai multe evenimente caritabile, sub sloganul "Împreună dăruim" și a primit și sprijinul colegilor Clubului din străinătate. Inițial, proiectul prevedea doar schimbarea mai multor echipamente, din cadrul secției, dar, pe parcurs, cei de la Club au decis să aducă întreaga secție la cel mai înalt nivel.

Cele mai vechi echipamente din fosta stație funcționau din anul 1979, iar procesul de sterlizare a echipamentelor era un stres permanent pentru echipa medicală. Acum, în secție au fost refăcute fluxurile, astfel încât echipamentele, după ce sunt curățate și dezinfectate, sunt introduse în autoclavele care le sterilizează și sunt scoase într-o altă încăpere. Asa cum a declarat doctorul epidemiolog Ada Gorda.

Secția are o nouă față și din punct de vedere al spațiilor, după ce Consiliul Județean a reabilitat locul în care aceasta se află.

Tot din sponsorizări ale Clubului Rotary au fost reabilitate, în urmă cu mai mulți ani, Unitatea de Primire a Urgențelor, secția de Terapie Intensivă și cabinetul de Stomatologie de la spital.

Mihai Cojocaru