ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În memoria lui „Junior”

Publicat: marți, 4 Iunie 2019 , ora 12.54

A treia ediție a turneului de fotbal - tenis dedicat celui care a fost marele om de presă Dan Vintilă va avea loc vineri, 7 iunie de la ora 16.00, la Baza Sportivă Dinamo din Brașov. Jurnaliști sportivi și oameni de sport din Brașov se vor întâlni pentru o competiție inaugurată în 2017 și care se dorește a rămâne o tradiție, în memoria celui care a fost multă vreme seniorul presei sportive locale, dar căruia apropiații, cu simpatie și respect îi spuneau „Junior".

Născut pe 18 aprilie 1933, la București, Dan Vintilă avea să debuteze în presă în octombrie 1957, la ziarul «Sportul Popular», din București. A mai scris la «Drum nou» («Gazeta de Transilvania») din Brașov, «Zori noi» din Mediaș și a făcut știri și emisiuni pentru Radio București, singurul radio în acel moment din țară. În 1964 s-a stabilit la Brașov, de unde a scris pentru cotidianele centrale "Ziua", "Azi", "Sportul Românesc" și pentru ziarul local "Buna Ziua Brașov", unde a lucrat până cu puțin timp înainte de a se stinge. Ediția a treia a „Trofeului Dan Vintilă" este organizată de Asociația Județeană de Atletism Brașov, cu sprijinul CS Dinamo Brașov. 

Răzvan Țirea