ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Modificări în media de admitere la liceu pentru copiii care vin din clase cu predare în limbile minorităților

Publicat: marți, 4 Iunie 2019 , ora 14.22

Atenție, elevi! Din acest an, absolvenții claselor a VIII-a, care vin din clase unde se învață în limbile minorităților naționale și vor dori să intre în clase cu predare în limba română, vor avea o medie de admitere din care va lipsi nota obținută la Evaluarea Națională, la proba de limba maternă.  

Concret, un elev care vine dintr-o clasă cu predare în limba maghiară sau germană și vrea să intre în oricare alt liceu, în care se învață în limba română, va avea o medie de admitere care va lua în considerare doar notele obținute la proba de română și la proba de matematică.

În rest, se menține prevederea conform căreia, media de admitere se va calcula ca medie ponderată între notele obținute la Evaluarea Națională, în proporție de 80%, iar 20% va reprezenta media celor 4 ani de gimnaziu.

Pe de altă parte, dat fiind că, în 2019, cifrele de școlarizare au fost aprobate cu întârziere la nivelul Ministerului Educației Naționale, broșura admiterii va apărea abia săptămâna viitoare, mai întâi în online, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, apoi în format print.

Broșura conține specializările oferite de fiecare liceu în parte, codul specializărilor, ultima medie cu care s-a intrat în anul trecut la respectiva specializare. Fișele de admitere vor fi completate de copii, însoțiți de părinți, în perioada 3-7 iulie.

Repartizarea computerizata va fi în data de 12 iulie.

Adina Chirvasă