ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Incubator de ultimă generație, la Maternitatea Brașov

Publicat: miercuri, 5 Iunie 2019 , ora 14.51

Un bebeluș de nici 600 de grame, venit pe lume săptămâna trecută, este cel mai mic nou-născut de la Maternitatea Brașov, din prezent. S-a născut la 24 de săptămâni și luptă în fiecare zi, pentru fiecare respirație. El este primul bebeluș care a fost pus în noul incubator donat Maternității Brașov de organizația Salvați Copiii, în cadrul programului de dotare a maternităților din țară. Un bebeluș care, în lipsa acestui incubator, nu ar fi avut șanse.

La Maternitatea brașoveană s-au născut, în primele patru luni, peste 1400 de copii, dintre care 200 prematuri, iar 33 dintre aceștia au cântărit la naștere mai puțin de 1500 de grame. În urmă cu șase ani, pentru ei, medicii ar fi făcut eforturi supraomenești să-i salveze, în lipsa unor aparate performante.

Noul incubator este unul performant. A costat peste 26.000 de euro și reprezintă a șaptea donație făcută de cei de la Salvați Copiii către maternitatea brașoveană. De altfel, cei de la Salvați Copiii au mai donat, de-a lungul anilor, echipamente medicale în valoare de peste 190.000 de euro către maternități și secții neonatale din județul Brașov. La fel cum au donat și altor unități de acest gen din toată țara.

Dotarea cu echipamente performante în toată țara este parte a unui program complex de combatere a mortalității infantile. În 2011, când Salvați Copiii a pornit această campanie, mortalitatea infantilă ajungea, în România, la 11 la mie. În prezent, mortalitatea infantilă este la 6,7 la mie. În ultimii 8 ani, Salvați Copiii a investit aproximativ 5 milioane de euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toată țara.

Adina Chirvasă