ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

796 de candidați înscriși la titularizare

Publicat: miercuri, 5 Iunie 2019 , ora 15.50

796 de candidați s-au înscris pentru examenul de ocupare a posturilor didactice - titularizare, așa cum mai este cunoscut.

Toți aceștia intră, de astăzi până în 28 iunie, în evaluarea inspecțiilor la clasă sau vor susține probe practice, conform unui calendar stabilit pe discipline și pe zile, de către cei de la Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Pentru cei aproape 800 de candidați, sunt disponibile 147 de posturi titularizabile, adică posturi pentru care se încheie contract pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, mai sunt și alte 454 de posturi cu o valabilitate cuprinsă între 1 și 3 ani. Totodată, mai sunt și alte 1231 de fracții de normă (ore) care, combinate, pot forma câteva sute de catedre. Atât pentru catedrele cu viabilitate de maxim 3 ani, cât și pentru fracțiile de normă, se încheie contracte pe perioadă determinată.

Proba scrisă la Titularizare este programată în 13 iulie, iar pentru a deveni titular al unei catedre, candidatul trebuie să fi obținut minim 7 la proba scrisă, dar este nevoie să și existe catedră titularizabilă

Adina Chirvasă