ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul de film și istorii Râșnov, în luna iulie

Publicat: joi, 13 Iunie 2019 , ora 15.04

Festivalul de Film și Istorii Râșnov va avea loc în perioada 19 - 28 iulie.

Evenimentul își propune o evaluare critică a conceptului de libertate La 30 de ani de la căderea dictaturilor comuniste din Europa Centrală și de Est. Ce înseamnă să fii liber în 2019, cum ne cultivăm libertatea personală și care sunt limitele libertății într-o societate bazată pe drepturile omului, sunt câteva dintre întrebarile la care veți găsi, răspuns, pe perioada festivalului ajuns la a XI-a ediție.

Dezbateri pe diverse teme cum ar fi decembrie 1989, libertatea economică, muzica libertății, emigrația românească si potențiala revenire în țara, viitorul Europei post-Brexit vor avea loc într-un spațiu nou, amenajat în centrul orașului.

Peste 50 de filme vor fi proiectate în Cinematograful Amza Pellea (în timpul zilei) și în Grădina Cetății Râșnov (după apusul soarelui). Vor putea fi vizionate, printre altele, "Bohemian Rapsody" , "Zbor deasupra unui cuib de cuci" , "Leto / O vară rock'n'roll" și peliculele autohtone "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" și "Moromeții 2".

Printre participanții la discuții se vor număra ambasadori, oficiali europeni, rectori universitari, Ion Caramitru, Dumitru Prunariu și cineastul francez Pierre-Henri Deleau, în timp ce Oana Pellea va susține o conferința despre libertate, în Grădina Cetății Râșnov, în seara de joi, 25 iulie.

Martina Piukovici