ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O operație în premieră pentru Europa de Est, la un spital privat din Brașov

Publicat: vineri, 21 Iunie 2019 , ora 14.53
Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generală

O operație în premieră pentru Europa de Est a avut loc la un spital privat din Brașov. Medicii au operat o tumoră gigant de pe coapsa unui pacient.

Astfel de intervenții chirurgicale s-au făcut, pentru prima dată pe continentul nostru, la o clinică din Milano, Italia.

Prin operația efectuată zilele trecute s-a redus masa tumorală, iar peste 5 - 10 săptămâni, într-o altă operație, se va extirpa cu totul.

Tumora gigant a avut peste 40 de centimetri, iar pacientul de 70 de ani se reface foarte bine. Mai mult, astăzi, acesta va fi externat.

Inițial pacientului i se propusese să i se taie piciorul, însă echipa medicală e reușit să salveze membrul. Echipa medicală a fost formată din 3 chirurgi, 2 anesteziști, 4 asistenți dar și un technician italian care a ajutat la folosirea noului aparat.

Sorin Secli