ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, obiective ale Inspectoratului Școlar Județean Brașov

Publicat: marți, 25 Iunie 2019 , ora 15.05

Reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii sunt obiective pe care Inspectoratul Școlar Județean Brașov le urmărește cu mare atenție.

Potrivit statisticilor, prezentate de inspectorul general Ariana Bucur, în județul nostru există 16 localități din 13 comune marginalizate sever.

Aici, pe lângă sărăcie, întâlnim un risc ridicat de neglijare și de abuz asupra copiilor. Pentru aceste localități, Inspectoratul Școlar are la dispoziție fonduri de 17 milioane de lei, care pot fi utilizați pentru două proiecte de sprijin și susținere a elevilor.

Proiectele pot fi derulate și în zonele marginalizate ale județului, unde ponderea populației de etnie romă este de peste 20%.

Pentru copiii din aceste localități, Inspectoratul Școlar a creat două centre suport pentru educație permanentă, în municipiul Brașov și patru centre pentru educație deschisă, două în Brașov, unul în Victoria și unul la Zărnești.

În plus, profesori experimentați au înregistrat lecții pe care elevii le pot accesa cu ajutoru tehnicii implementate în școlile la care învață. Cadrele didactice au fost și ele școlite pentru a gestiona, cât mai bine, acest gen de probleme extrașcolare.

Sorin Țârcă