ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reamenajarea străzii Castanilor în alee de promenadă, aprobată de aleșii locali

Publicat: miercuri, 26 Iunie 2019 , ora 10.58

Arborii de pe strada Castanilor nu vor fi afectați, în urma reamenajării străzii ca alee de promenadă, după descoperirea canalului Timiș și reamenajarea malurilor, a dat asigurări viceprimarul municipiului, Bararabs Laszlo. Ba mai mult, după finalizarea proiectului, vor fi 51 de copaci, cu doi în plus față de câți sunt acum.

Aleșii locali au aprobat, în ședința de plen, indicatorii tehnico-economici, în unanimitate, deși au fost și doi brașoveni care au adus contraargumente proiectului. Una dintre nemulțumiri a vizat mirosul și calitatea apei.

Descoperirea canalului pe această porțiune ar însemna și o decolmatare mai rapidă a canalului, după cum a spus viceprimarul municipiului.

Despre acest proiect se vorbește de doi ani. El ar însemna reamenajarea străzii Castanilor pe o lungime de 165 m și o lățime de 3 m. Pe marginea acesteia ar urma să fie amenajată o zonă de promenadă și de relaxare, odată cu descoperirea Canalului Timiș.

Mai departe, pentru acest proiect, ce ar urma să aibă o valoare de aproape 2,5 milioane lei, cu TVA, ar trebui lansată o licitație pentru desemnarea unui constructor.

Adina Chirvasă