ACUM:
16.03
Călător pe unde și oriunde (continuare)
Urmează:
16.30
Jurnal Militar
Apoi:
17.00
Auto Radio

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din toamnă se va schimba întreg sistemul de colectare a deșeurilor

Publicat: joi, 27 Iunie 2019 , ora 12.42
Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Brașov

Din toamnă, în municipiul Brașov, se va schimba întreg sistemul de colectare a deșeurilor, iar pentru brașoveni, asta va însemna, în primul rând, că vor plăti în funcție de cât vor arunca.

Pentru gunoiul menajer, taxa ar urma să fie de 0,75lei pe kilogram, iar pentru deșeurile reciclabile – 0,044 lei pe kilogram, astfel încât brașovenii să fie încurajați să selecteze gunoiul. 

La blocuri, însă, sistemul este mai greu de implementat, dar și aici, fiecare apartament va primi saci personalizați, astfel încât asociația de proprietari să poată reduce facturile pentru familiile care respect sistemul.

În prezent, facturarea la gunoi se face raportat la numărul de persoane. Mai mult, cei care amestecă deșeurile menajere cu reciclabilele, vor fi penalizați cu o taxă suplimentară.

Municipalitatea a început deja negocierile cu operatorii de salubritate din oraș, iar ei vor avea la dispoziție 90 de zile pentru a-și dota mașinile cu cântare, dar și să facă achizițiile de saci, pubele, softuri.

Adina Chirvasă