ACUM:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

16 proiecte culturale independente, finanțate de Primăria Brașov

Publicat: joi, 11 Iulie 2019 , ora 18.19

16 proiecte culturale independente vor primi finanțare nerambursabilă, de la Primăria Municipiului Brașov, prin Ghidul de finanțare pentru proiecte culturale. Lista acestora a fost deja publicată de către Comisia de evaluare.

Cele 16 proiecte, care au adunat un punctaj de minim 70 de puncte, în urma evaluării, au accesat practic 1,14 milioane lei, din cele 2 milioane puse la dispoziție, în acest an, de municipalitate. Dintre cele 16 proiecte, unul singur ia suma maximă prevăzută de Ghid, respectiv 100 mii lei. Este vorba despre TAMTAM festival, propus de Asociația Depoul de Artă Urbană, căreia i s-au alăturat muzicienii Horia Mihail și Dragoș Dumitriu.

TAMTAM Festival va avea loc în perioada 26-28 iulie și vor fi implicați 300 de artiști, ce vor performa pe 7 scene din centrul vechi al orașului.

Alte trei asociații primesc 99.000 lei, respectiv Asociația Carpaterra, pentru „Artă și poveste murală“, proiect prin care va fi continuată pictura murală din Piața Sfântul Ioan, Asociația Amural - cu festivalul vizual aflat deja la ediția a cincea, și Asociația Culturală Libris Cultural, cu festivalul de Carte și Muzică Libris.

O altă noutate a acestei sesiuni de finanțare este „Festivalul de benzi desenate” al Asociației Forums, un proiect care le propune brașovenilor, pentru prima dată, ateliere de bandă desenată istorică, expoziții și concursuri naționale de bandă desenată.

Festivalul se va desfășura în perioada 18-27 septembrie și 03-06 octombrie 2019.

Nou este și evenimentul „Bienala Albastră - Bienala Internațională de Arte Vizuale Brașov 2019 Hronikon“, organizat de Asociația Culturală Artessentia în perioada 1 august- 30 decembrie 2019 și care aduce expoziții de pictură, sculptură, grafică, ceramică, metal etc. în zece locații din oraș.

Lista de finanțare cuprinde și alte evenimente care au deja tradiție în oraș.

Adina Chirvasă