ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zoo Brașov, evaluată pentru a intra în cea mai importantă asociație europeană a grădinilor zoologice

Publicat: joi, 11 Iulie 2019 , ora 19.05

Zoo Brașov va fi evaluată pentru a intra în cea mai importantă asociație europeană de profil, iar de va trece evaluarea, va fi prima instituție de acest gen din România acceptată ca membru deplin în organizație.

În acest sens, 2 experți ai Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor se află la Grădina Zoologică Brașov pentru stabili ultimele detalii în vederea evaluării finale pentru admiterea cu drepturi depline în asociație.

Între altele, au fost trecute în revistă procedurile standard de funcționare, proiectele finalizate în ultimii trei ani și proiectele propuse pentru următoarea perioadă.

Importante sunt și aspectele privind bunăstarea animalelor, designul amplasamentelor, procedurile de siguranță și, nu în ultimul rând, experiența vizitatorilor.

Principalele obiective au fost perfecționarea instituției în segmentele privind educația, cercetarea și conservarea.

Asociația are două perioade din an de evaluare, în lunile aprilie și august. Municipalitatea dorește ca până în aprilie 2020 să vremedieze toate problemele și să solicite evaluarea finală. Însă, stabilirea datei exacte a evaluării finale va avea loc în viitorul apropiat, împreună cu Comitetul de Asistență Tehnică al Asociației Europene.

Potrivit reprezentanților Zoo Brașov, acceptarea Grădinii Zoologice Brașov ca membru cu drepturi depline al Asociației europene va însemna recunoașterea calității standardelor din grădina zoologică brașoveană și implicarea în noi proiecte de conservare și cercetare, alături de cele mai bune instituții similare din Europa.  

Adina Chirvasă