ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Artiști din zece țări vor concura pe scena Festivalului Cerbul de Aur

Publicat: joi, 11 Iulie 2019 , ora 19.09

Cerbul de Aur, cel mai mare festival internațional de interpretare organizat în România, și-a aflat concurenții ediției 2019.

12 artiști din zece țări intră în competiția pentru premiile puse în joc, în valoare totală de 55 de mii de euro. 

Concurenții vin din Georgia, Letonia, Lituania, Italia, Republica Moldova, Australia, Cipru, Armenia, Austria.

România și Italia vor avea câte doi concurenți înscriși.

Continuând o tradiție de peste jumătate de secol, concurenții vor interpreta, alături de o piesă din repertoriul propriu, și o melodie românească. Anul acesta, cei 12 finaliști ai concursului vor alege dintr-o selecție de piese care au făcut istorie în muzica românească în ultima jumătate de veac, de la Angela Similea și Mirabela Dauer la Delia sau Smiley.

Tinerii artiști vor urca pe scena din Brașov, joi și vineri, 22 și 23 august, urmând ca sâmbătă, 24 august, în seara de gală, să aflăm unde va merge Marele Trofeu al celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Cerbul de Aur. Tinerii artiști vor fi acompaniați de Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei din Brașov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor.  

Cei 12 finaliști au fost aleși de juriul selecției, alcătuit din Crina Mardare, Cătălin Cățoiu, realizatorii de emisiuni radio Felix Crainicu (Radio România), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Andreea Remețan (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist TVR și Gabriel Scîrlet, regizor muzical TVR.

A 19-a ediție a Festivalului, ce va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Piața Sfatului din Brașov, va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Adina Chirvasă