ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un candidat a fost scos afară din Titularizare, după ce a încercat să copieze

Publicat: joi, 18 Iulie 2019 , ora 10.46

Subiecte ușoare și timp suficient. Așa au rezumat candidații proba scrisă a examenului de titularizare în învățământ, care a avut loc ieri. Dascălii au avut la dispoziție 4 ore pentru rezolvarea subiectelor, dar mulți au ieșit înainte din sălile de examen.

Aproape 750 de candidați s-au înscris pentru a susține proba. 100 de candidați însă au absentat, iar alți 80 de candidați s-au retras după primirea subiectelor. Însă, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Brașov, a fost și un candidat pentru psihopedagogie specială, care a fost scos din examen, după ce a fost prins încercând să copieze.

La Brașov, examenul s-a desfășurat în două centre de examen: respectiv Colegiul Tehnic Transilvania și Școala Gimnazială nr. 5.

Miza examenului o reprezintă posturile titularizabile, cu contract pe perioadă nedeterminată. În total, sunt 143 de astfel de posturi. Pe lângă acesta, mai sunt 600 de posturi cu viabilitate de cel mult trei ani, pentru care contractul este pe perioadă determinată. În plus, scoase la concurs sunt și peste 1400 de fracții de normă, care, combinate, pot forma câteva sute de catedre.

Pentru a deveni titular al unui post, candidatul trebuie să ia minim 7,00 la examenul scris, dar mai trebuie să existe și catedre disponibile. Candidații care iau între 5,00 și 7,00 pot deveni doar suplinitori.

Rezultatele concursului de titularizare se vor afișa în data de 23 iulie, iar cei nemulțumiți pot face contestații până în 24 iulie.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în 30 iulie, iar în 31 iulie va fi repartizarea candidaților care iau minim 7,00 la examen.

Adina Chirvasă