ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pe 20 iulie se împlinește o jumătate de secol de când oamenii au pus pentru prima dată piciorul pe lună

Publicat: joi, 18 Iulie 2019 , ora 14.23
Dumitru Prunariu

Pe data de 20 iulie se împlinește o jumătate de secol de când oamenii au pus pentru prima dată piciorul pe lună. Misiunea Apollo 11 a fost, poate, unul dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă a omenirii.

Nava spațială a fost lansată pe orbită în data de 16 iulie 1969.

Comandantul misiunii a fost Neil Armstrong, pilotul modulului de comandă a fost Michael Collins iar comandantul modulului lunar a fost Edwin Eugene Aldrin. Pe data de 20 iulie, Armstrong și Aldrin au devenit primii oameni care au pășit vreodată pe Lună. 

Misunea Apollo 11, din 1969, a fost una foarte complexă și a implicat sute de oameni. Până să ajungă pe suprafața lunii, astronauții au făcut foarte mutle teste în spațiu. Și așa, imediat după aselenizare au apărut contestatari care au speculat că filmările au fost făcute într-un studio pe pământ.

De ani buni misiunea de explorare a lunii de pe suprafața ei a fost stopată de NASA. Agenția Spațială vrea însă să o reia. Astfel deja s-au pus bazele unei noi aselenizări, în anul 2024.

Sorin Secli