ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vom avea din nou vaccinuri produse la Institutul Cantacuzino

Publicat: joi, 25 Iulie 2019 , ora 12.07

Vom avea din nou vaccinuri produse la Institutul Cantacuzino.

O echipă formată din operatori recent integrați în colectivul Institutului Cantacuzino face deja primele teste. Procesul de instuire va continua până ce specialiștii vor fi pregătiți complet.

Astfel, operatorii din cadrul echipei se vor perfecționa la standardele naționale și europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranță și calitate care trebuie îndeplinite pentru realizarea acestui produs biologic de mare importanță pentru sănătatea publică.

După această perioadă, operatorii Institutului Cantacuzino vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Este prima etapa în cadrul proiectului strategic de reluare a producției de vaccin gripal pentru uz comercial.

De la începutul acestui an, 100 de posturi de cercetător, medic, biolog, biochimist, farmacist, inginer și personal administrativ au fost scoase la concurs de Institutul Cantacuzino. 

Ministerul Apărării Naționale a alocat peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea zonelor de producție ale institutului, atât prin achiziționarea de noi echipamente de înalt nivel tehnologic, cât și prin reabilitarea și consolidarea infrastructurii existente.

Mihai Cojocaru