ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Brașov încearcă să recupereze, în instanță, Casa Hirscher

Publicat: vineri, 26 Iulie 2019 , ora 16.58
Primarul Brașovului, George Scripcaru

Primăria Brașov încearcă să recupereze, în instanță, Casa Hirscher, din Piața Sfatului.

În acest sens, primarul Brașovului, George Scripcaru a depus, ieri, în numele municipalității, cererea de chemare în judecată a Societății Aro Palace în proprietatea căreia a fost trecută clădirea monument istoric, în urmă cu mai mulți ani.

Prin cererea de chemare în judecată, Municipiul Brașov, prin Primar, a solicitat Tribunalului  să constatate că imobilul denumit Cerbul Carpatin“ este proprietatea Municipiului și să oblige pârâta S.C. Aro – Palace S.A. să lase Municipiului în deplină proprietate și posesie imobilul.

Casa Hirscher sau Casa Negustorilor a fost edificată de Apollonia Hirscher, în perioada cuprinsă între anii 1541 – 1547, fiind un real monument de arhitectură al Brașovului.

În perioada medievală, aici era principalul loc de întâlnire al breslelelor de meșteșugari, un fel de piață acoperită a orașului, reprezentând totodată locul de desfacere a mărfurilor executate de diferite bresle, în special ale cizmarilor și cojocarilor.

Monica Neacșu