ACUM:
17.00
Auto Radio
Urmează:
18.00
Auto Radio (continuare)
Apoi:
19.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mămăliga și ciorbele, preferatele străinilor care au învățat limbă și cultură românească, la Brașov

Publicat: vineri, 26 Iulie 2019 , ora 17.22

Au încheiat cursurile de limbă, cultură și civilizație românească, după o lună de studiu intens și experiențe vii. Vorbim despre cei 23 de cursanți care au participat la cea de-a 25-a ediție a cursurilor de limbă, cultură și civilizație românească, inițiate de Institutul Cultural Român, la Brașov.

Programul de studiu a inclus și conferințe ținute de diverși specialiști din țară, dar și ateliere de creație, jurnalism, actorie și gastronomie, care i-au cucerit pe cursanți.

Daniel, din Venezuela, stabilit la Madrid, Spania, a mărturisit că mămăliga și ciorbele sunt preferatele lui, după această lună românească. Daniel a făcut studii de economie, în urmă cu mai bine de 40 de ani, la Cluj. A revenit în România, despre care spune că acum este o țară plină de viață.

Pentru Jonathan, un suedez care vrea să se mute în România, în curând, cursurile au însemnat o experiență care l-a îmbogățit. A văzut cu ochii lui bisericile și cetățile din Transilvania, care l-au fermecat, iar mâncarea românească l-a cucerit.

Unii dintre cursanți au venit să ne învețe limba pentru primul an și după o lună de cursuri, înțeleg română foarte bine și pot să o și vorbească, în ciuda faptului că genitivul, dativul și pluralul încă le dau bătăi de cap.

Adina Chirvasă