ACUM:
17.00
Auto Radio
Urmează:
18.00
Auto Radio (continuare)
Apoi:
19.00
Rockada

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Procentul de angajare al absolvenților Școlii Profesionale Kronstadt este de aproape 100%

Publicat: marți, 30 Iulie 2019 , ora 15.15
Directorul Școlii Profesionale Kronstadt, Daniela Croitoru

Aproape toți absolvenții învățământului dual din Brașov sunt angajați, la terminarea școlii. De cinci ani, la școala Profesională Kronstadt procentul de promovabilitate și angajare este de aproape 100%. Unitatea de învățământ este administrată de Primăria Brașov, care a încheiat parteneriate cu opt firme ce dețin fabrici în jurul orașului. Astfel, elevii fac practică direct la firma la care vor lucra după terminarea studiilor. În ultimul an, orele de practică sunt în proporție de 70%.

Anul acestea peste 1.000 de elevi vor fi înscriși în clasa a IX-a, la școlile duale din județul Brașov. În total, în tot județul sunt mai bine de 100 de clase de învățământ dual. Cele mai multe clase pregătesc elevi în domeniul tehnic, însă sunt și câteva care îi inițiază în domeniul HoReCa sau în agricultură. Astfel de clase sunt în Brașov, dar și în Făgăraș, Săcele sau Prejmer.

Copiii care nu au absențe primesc bursă de 200 de lei pe lună, de la stat și încă 200 de lei de la firma cu care fac contract. După terminarea celor 3 ani de studii la școala profesională, elevii au posibilitatea să continue la seral ca apoi să susțină Bacalaureatul.

Sorin Secli